Groepsreizen Zweden

Groepsreizen Zweden voor vrouwen

Groepsreizen voor vrouwen Zweden


Zweden het Scandinavische land van gehaktballen en Ikea, maar dat is lang niet het enige wat Zweden te bieden heeft. De kans is groot dat je dient te beschikken over een negatieve coronatest verklaring om in Zweden op vakantie te kunnen gaan. Je kunt een dergelijke verklaring op diverse locaties door heel Nederland aanvragen , bijvoorbeeld op PCR test Eindhoven met reisverklaring. Ook is het mogelijk om je op locatie te laten testen via coronatesten op jouw eigen locatie.

Stockholm

Zo heb je Stockholm een grote kleurrijke stad. Op de meer centraal gelegen plekken zal je merken dat het daar redelijk druk is. Gelukkig zijn er ook wat meer rustige plekken buiten het centrum als je de drukte even wilt vermijden.

Doordat het verschil tussen winter en zomer zo groot is in Zweden en dus ook in Stockholm is de stad tijdens deze twee seizoenen een totaal andere ervaring. 

In de winter hangen er overal kerstlichtjes die ervoor zorgen dat de stad een romantische winter gevoel heeft wanneer de zon is ondergegaan. Maar de lichtjes is niet het enige wat Stockholm bijzonder maakt, zo is er de kerstmarkt bij het Nobelmuseum. Het is alles wat je verwacht van een kerstmarkt. Gezellige sfeer, mooie lichtjes en veel kraampjes met heel veel kerstspullen. 

Als schaatsliefhebber wordt je ook niet teleurgesteld. Zo kan je schaatsen op Kungsträdgården. Ook hier hangen duizend lampjes wat de ervaring nog bijzonder maakt. En wanneer je klaar bent om uit te rusten na het schaatsen kan je bij een van de verscheidene cafés uitrusten. Zweden is ook een heerlijk land voor een aangename wintersport groepsvakantie of een single skivakantie voor singles.

In de zomer is het een stuk warmer en kan je dus goed van het mooie weer van Zweden genieten. Zo kun je rond Stockholm een tochtje nemen met een boot. Er zijn veel kleine eilandjes te ontdekken met bijvoorbeeld een kajak. 

Je kan ook het oudste gedeelte van Stockholm bezoeken: de Gamla Stan. Deze bestaat uit gekleurde huizen, die stukken mooier in het zomerlicht uit komen dan in de winter.

 

Gotenburg

De op een na grootste stad in Zweden. Waar een hoop te doen is. Van een haven tot museums.   

 

Soms heb je even geen zin om de hele dag naar dingen te kijken. Dan is het Liseberg amusemntpark de oplossing. Het heeft ongeveer 40 attracties om je de hele dag bezig te houden. Let wel op, het kan er druk worden. 

Als het te druk is kan je ook naar zijn buurman het universeum. Dit is een museum gericht op technologie voor alle leeftijden.

 

Gotenburg heeft een mooie botanische tuin (botaniska trädgård), de sfeer hier is een groot contrast tussen de rest van de stad. Er heerst heerst veel meer rust en alle steden gebouwen zijn vervangen voor bijzondere planten afkomstig uit de hele wereld. De tuin kan een heerlijke afwisseling zijn voor de drukke stad om even helemaal op rust te komen.

 

Midzomer

Als je eind juni naar Zweden gaat is de kans groot dat je Midzomer kan meevieren. Het begon in de zevende eeuw in Vlaanderen en wordt tegenwoordig ook in Zweden gevierd. 

Het is erg leuk om zelf ook een keer mee te doen aan een Midzomer feest, maar hou er wel rekening mee dat het voornamelijk een feest is voor vrienden en familie. Het openluchtmuseum Skansen een goed voorbeeld waar je als buitenstaander ook de feestdag mee kan vieren. Dus wanneer je rond Midzomer naar Zweden gaat en je wilt het mee vieren, is het handig om van te voren te bekijken wat er voor toeristen allemaal te doen is.

VITAMINE V
TIJD VOOR JEZELF
NIEUWE ENERGIE