Groepsreizen Oostenrijk

De meeste mensen zullen Oostenrijk kennen als wintersport locatie, maar het heeft zoveel meer te bieden; van mooie steden tot prachtige natuur. Als vrouw op reis wil je daar natuurlijk ook optimaal van genieten. Kijk daarom ook eens op single reizen in Oostenrijk, of bijvoorbeeld naar een single weekendje in Salzburg. Ga je op wintersport dan weet je dan er eigenlijk geen leukere plek is om te gaan dan een single wintersportvakantie in Oostenrijk. Zoek je een single skivakantie in Oostenrijk via een Vlaamse aanbieder, dan kun je het beste gaan naar single skivakanties van Vlaamse aanbieders. Wil je als alleenstaande moeder op vakantie met de kids in Oostenrijk? Kijk dan op eenoudervakantie in Oostenrijk. Leuk is ook om Oostenrijk te bezoeken tijdens een bedrijfsuitje in de winter.

Wenen

Het Schönbrunn paleis en zijn tuinen er omheen wordt soms vergeleken met het paleis van Versailles. Het is dan ook een prachtig gebouw met ruim 1400 kamers. Er is dus een hoop om te ontdekken en te beleven. Zelfs als je niet de grootste fan bent van paarden, is de Spaanse rijschool nog steeds een bijzondere ervaring. De Spaanse rijschool staat bekend om zijn wereldberoemde Lippizaner paarden en hoog niveau ruiters. Als je de kans hebt is het zeker meer dan de moeite waard om een show te bezoeken, maar hou er wel rekening mee dat de kaartjes best wel prijzig kunnen zijn. Een alternatief kan zijn om naar een training te gaan, dat is een stuk minder duur en nog steeds mooi om te zien. De regio Wenen is niet alleen beroemd, maar ook erg leuk voor het organiseren van een leuke team building of Firmenevent bijvoorbeeld met de vrouwen van kantoor. Kijk voor meer informatie op teambuilding in Wien.

Salzburg

Op de top van de Festungsberg staat het Festung Hohensalzburg. Dit is een groot ommuurde burcht. Doordat de burcht zo’n hoge ligging heeft het een prachtig uitzicht over Salzburg, maar dat is lang niet het enige wat deze burcht te bieden heeft. Zo is elke kamer op zijn eigen manier bijzonder. Tot de mooi beklede muren van de prins-aartsbisschoppen slaapkamer, de gouden hal en de kapel, lijkt er schoonheid in overvloed aanwezig te zijn, bij elke kamer die je instapt zal je verrast worden over hoe mooi het allemaal is. Net zoals veel andere gebouwen is de Festung Hohensalzburg tegenwoordig gekoppeld aan een museum, dus valt er ook nog een hoop te leren bij al deze pracht en praal. Salzburg is de geboorteplaats van Mozart en het leuke is dat je dit huis kan bezoeken. Tegenwoordig is dit huis omgetoverd tot een museum over Mozart, waar je alles kan leren over zijn leven en ook hoe dingen eruit zagen toen hoe er zelf leefde. Ook Salzburg is een hele leuke regio voor het organiseren van een teambuilding activiteit voor vrouwen. Kijk hiervoor op teambuilding in Salzburg.

Natuur

Oostenrijk heeft een prachtige natuur die in Nederland ver te zoeken is. Zo is daar de Lechtal in Tirol, dit is een van de laagste dalen van heel Oostenrijk en een schitterend spektakel om te zien. DIt dal is zo’n 60 kilometer lang en is dus perfect voor een heerlijke wandeltocht. Ondanks dat Nederland een waterland is zal je er nooit een waterval vinden. Gelukkig kan Oostenrijk daar de oplossing voor zijn. In de buurt van het plaatsje Krimml heb je de hoogste watervallen van heel Europa, die je dus echt moet zien. De hele tocht naar de watervallen toe zorgen al voor een adembenemende ervaring, maar de watervallen zijn toch echt van andere koek. Dit hard naar beneden dalende water is niet alleen super mooi, maar ook een ervaring. Beleef de kracht van de natuur. Een mooi stukje Oostenrijk is ook de regio Graz waar het heel leuk kan zijn een teambuilding evenement te organiseren. Kijk hiervoor op teambuilding in Graz.