Groepsreizen Noorwegen

Groepsreizen Noorwegen voor vrouwen

Groepsreizen voor vrouwen Noorwegen


Het land van de vikingen, het noorderlicht en nog veel meer. De kans is groot dat je dient te beschikken over een negatieve coronatest verklaring om in Noorwegen op vakantie te kunnen gaan. Je kunt een dergelijke verklaring op diverse locaties door heel Nederland aanvragen , bijvoorbeeld op PCR test Rotterdam met reisverklaring. Ook is het mogelijk om je op locatie te laten testen via coronatesten op jouw eigen locatie.

Oslo 

De Noorse hoofdstad die al bijna een millennium oud is, maar Oslo is zeker niet ouderwets. Zo is Oslo in 2019 als de Groene hoofdstad van Europa uitgeroepen. 

Als je door Oslo loopt zal je misschien opvallen dat er iets meer zeepaardjes zijn dan in andere steden. Sinds 2006 zijn ze door de stad verspreid. Er is geen echte speurtocht, maar dat is niet erg, want je kan er zelf ook een wedstrijdje van maken, wie de meeste kan vinden bijvoorbeeld. 

Noorwegen staat natuurlijk bekend om haar vikingen. Oslo weet hier raad mee namelijk: The Viking Ship Museum. Hier kun je echte viking boten bekijken en andere historische pronkstukken. 

 

Bergen

Niet de bergen in Noorwegen maar, het stadje Bergen. Ondanks dat Bergen de één na grootste stad van Noorwegen is, heeft het de charme van een kleine stad. Dit komt voornamelijk doordat Bergen op een officieel gezien op een heuvel is gebouwd, maar voor ons Nederlanders is het gewoon een berg. Dit zorgt ervoor dat er duizenden straatjes zijn waar je in verdwaald kan raken. Deze zorgen voor een gezellige sfeer en veel leuke plekjes die je eindeloos kan herkennen. Een van de meeste bekende plekken moet wel de gekleurde huizen zijn aan de kade van de wijk Bryggen. Het is er daar wel druk, maar het is zeker de moeite waard om te zien. 

Naast de Bergen zelf een leuk stadje is, wordt het door veel mensen ook gebruikt als beginpunt om langs allemaal fjorden te gaan. 

 

Natuur

Noorwegen is een van de weinige landen waar je het noorderlicht kan zien. Dit prachtige fenomeen is een must-see. Als je tussen eind september en eind maart naar Noorwegen gaat, bijvoorbeeld voor een unieke single wintersportvakantie in het hoge Noorden. Is de kans aanwezig dat je het noorderlicht kan zien. 

 

Het noorderlicht is lang niet enige aan mooie natuur dat Noorwegen te bieden heeft. Zo zijn er de fjorden. Het prachtige water in combinatie met de steile bergwanden zorgen voor een prachtig uitzicht. Neem bijvoorbeeld het Geirangerfjord, in de noordelijke provincie Møre og Romsdal. Het water is prachtig blauw, de bergwanden zijn groen en op de top licht een beetje sneeuw. Je kan dit fjord, net zoals de meeste andere fjorden vanuit zowel het water als vanaf het land bekijken. 

 

Waar je rekening mee moet houden

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je Noorwegen in gaat.

 

In Noorwegen maken ze geen gebruik van de euro, het is dus handig om te kijken hoeveel deze waard zijn in euro’s voordat je gaat. Je kan gewoon pinnen met je bankpas en je kan kronen ophalen bij een bankautomaat in Noorwegen zelf. 

 

In Noorwegen wordt over het algemeen goed Engels gesproken, maar het kan nooit kwaad om Noors via Google Translate op je mobiel te downloaden en een paar standaard woordjes of zinnetjes te leren. 

 

Doordat Noorwegen geen EU-land is moet je rekening houden met het gebruik maken van data. Er zijn een aantal providers waar Noorwegen wel onder de EU-bundel valt. Het is dus handig om voor vertrek dit te controleren. 

 

Op een aantal wegen wordt tol gevraagd, deze zijn echter vaak maar tijdelijk. Er zijn ook steden die stadstol heffen. 

Tol betalen kan op meerdere manieren gebeuren. Zo kan het zijn dat je gewoon kan doorrijden. Er wordt dan een foto gemaakt van je nummerbord en later wordt dan een rekening naar jou thuis opgestuurd. 

Je kan je ook van te voren registeren via https://www.autopass.no/visitors-payment/ dit zorgt ervoor dat je gewoon kan doorrijden en wordt er later een rekening toegestuurd. Via  epcplc.com/norwegian_road_tolls. kun je zien hoeveel je reis gaat kosten. 

Je kan ook heel ouderwets langs een tolkastje rijden 

VITAMINE V
TIJD VOOR JEZELF
NIEUWE ENERGIE