Groepsreizen Noorderlicht

Groepsreizen Noorderlicht voor vrouwen

Groepsreizen voor vrouwen Noorderlicht


Alleen te zien ten noorden van de Poolcirkel, in landen zoals Noorwegen, Zweden en IJsland; het noorderlicht ook wel het Aurora Borealis genoemd. Het noorderlicht wordt vaak omschreven als een van de mooiste natuurfenomenen op de aarde. Het is net een sprookje, het is dan ook niet gek dat men het vroeger als een brug naar de geestenwereld zag of een teken van onheil. De kans is groot dat je dient te beschikken over een negatieve coronatest verklaring om in landen waar het Noorderlicht te zien is op vakantie te kunnen gaan. Je kunt een dergelijke verklaring op diverse locaties door heel Nederland aanvragen , bijvoorbeeld op PCR test Amsterdam met reisverklaring. Ook is het mogelijk om je op locatie te laten testen via coronatesten op jouw eigen locatie.

Wat is het noorderlicht?

We weten ondertussen dat het noorderlicht geen brug naar de geestenwereld is. Maar wat is het dan wel? 

Het begint bij de zon, daar zweven er allemaal deeltjes rond en doordat de hitte zweven deze deeltjes er snel rond, wanneer deze een snelheid bereiken van meer dan 4000 kilometer per uur kunnen deze ontsnappen aan de zwaartekracht van de zon. Deze ontsnapte deeltjes noem je zonnewind, deze is sterk genoeg om al het leven op de aarde te beëindigen. Gelukkig heeft de aarde een magnetisch veld dat ons tegen de zonnewind beschermt. De zonnewind die wel door het veld komt wordt naar de Noordpool en de Zuidpool getrokken, waar het in aanraking komt met zuurstof en stikstof en daaruit ontstaan de mooie kleuren die we zien. 

Soms is er een soort van sissend geluid te horen tijdens het zien van het noorderlicht. Hoe dit zit weet men niet. 

 

Zuiderlicht

De zonnewind wordt niet alleen naar de Noordpool getrokken maar ook naar de Zuidpool. Dit is hoe het zuiderlicht ontstaat. Dit is eigenlijk precies hetzelfde als het noorderlicht maar dat iets minder toegankelijk. Maar in 2017 is er voor het eerst een commercieel vliegtuig langs gevlogen. 

 

Foto’s

Als je foto’s maakt van het noorderlicht zou je het misschien opvallen dat je camera de kleuren beter oppakt dan, dat jij ze zelf kan zien. Dit komt doordat camera’s veel meer licht kunnen opvangen dan onze ogen. Maar dat maakt het bezoeken van het noorderlicht niet minder waard, want een foto is niks bij de echte ervaring. 

 

Twee noorderlicht stadjes

In heel Noorwegen kan je in principe het noorderlicht zien, maar niet overal is de kans even groot. In het stadje Spitsbergen is het noorderlicht al vanaf maart te zien, het is alleen te licht om het te zien. Maar vanaf half augustus tot september is het noorderlicht ook in de avond in Spitsbergen te zien. Ook kun je op een twee weken durende expeditie gaan die zich richt op de mooie natuur van Spitsbergen. 

 

In Zweden zou je bijvoorbeeld naar het stadje Luleå kunnen gaan. Dit is al een havenstad vanaf de 13de eeuw en is het huis van de oudste technische universiteit van Zweden. 

Behalve dat staat Lulea ook bekend als een plaats waar de ideale omstandigheden voor het noorderlicht is. Maar buiten het noorderlicht is er genoeg te doen, zoals de schaatsbaan. Ook leuk kan zijn om een single wintersportvakantie te maken met zicht op het Noorderlicht.

VITAMINE V
TIJD VOOR JEZELF
NIEUWE ENERGIE