Groepsreizen Italië

Groepsreizen Italië voor vrouwen

Groepsreizen voor vrouwen Italië


Italië het land van de liefde en de romantiek. Maar ook het land voor een leuke vakantie. Het warme weer, de hoge bergen en de prachtige steden zorgen voor een bijzondere ervaring. Als single vrouw geniet je dan ook ongetwijfeld van een fantastische single reis in Italië. Wil je als alleenstaande moeder op vakantie met de kids in Italië? Kijk dan op eenoudervakanties in Italië.  En wat dacht je van een sportieve wintersportvakantie voor singles in de Italiaanse sneeuw? De kans is groot dat je dient te beschikken over een negatieve coronatest verklaring om in Duitsland op vakantie te kunnen gaan. Je kunt een dergelijke verklaring op diverse locaties door heel Nederland aanvragen , bijvoorbeeld op PCR test Schiphol met reisverklaring. Ook is het mogelijk om je op locatie te laten testen via coronatesten op jouw eigen locatie. Mocht je aan je reis naar Italië nog een tripje naar Afrika willen koppelen, bijvoorbeeld naar Egypte en ben je benieuwd welke reisvaccinaties hiervoor nodig zijn, kijk dan op inentingen voor een reis naar Egypte of op vaccinaties voor alle overige landen.

Rome

Rome moet iedereen een keer gezien hebben. Deze eeuwenoude stad geeft een ervaring die nergens anders te behalen is. Wat de reis nog onvergetelijker maakt, is door met een gids op stap te gaan. Deze deskundige kan dan het verhaal bij de gebouwen haarfijn vertellen. Dit maakt de gebouwen zoveel meer dan een oud mooi gebouw, maar een ervaring. Rome is waarschijnlijk wel een van de bekendste historische steden en dat is met een goede reden. 

Milaan

Naast Parijs staat ook Milaan bekend als het middelpunt van de kledingindustrie. Dus als je van shoppen valt er niks te vervelen. Van de onkenbare mooie straat Corso di Porta Ticinese, tot de betaalbare Corso Vittorio Emanuele, er is van alles te zien en te kopen. Naast grote merken zoals Gucci en Versace, heeft Milaan ook cafés, bars en andere ideale uitrust plekken te bieden. Wat is nou fijner na een paar uur te hebben geshopt om in een leuke cafeetje uit te rusten en kunnen genieten van het lekkers wat er aangeboden wordt. Shoppen niet je ding? Geen punt! Milaan is zoveel meer dan een winkelstraat. Het is een eeuwenoude stad, die naast Rome de belangrijkste van Italië is. Zo zou je het schilderij ‘Het laatste avondmaal’ van Da Vinci in het echt kunnen zien, in de kerk Santa Maria delle Grazie. Hou hier wel rekening mee dat je ruim van te voren moet reserveren om de muurschildering te kunnen zien. Maar als je niet aan kaartjes kan komen is dat niet erg, Milaan heeft meer dan genoeg andere leuke musea te bieden. Zoals het Museo del Giocattolo e del Bambino, dit is een museum over speelgoed door de jaren heen. Of het Pinacoteca and Biblioteca Ambrosiana dit is een bibliotheek uit 1609, wat een collectie heeft van boeken van onschatbare waarde en een aantal schilderijen uit de zeventiende en achttiende eeuw. 

Venetië 

Als je door Venetië een rondreis wilt maken kan het handig zijn om de Venice City Pass aan te schaffen, deze kost €51.Wanneer je deze gekocht hebt, kan je gratis reizen met het openbaar vervoer. heb je toegang tot het Dogepaleis en zestien kerken. Als je naar Venetië gaat moet je een tochtje met een van de gondels. Vanuit het water kan je de prachtige stad op een hele andere manier zien, dan wanneer je de stad alleen te voet verkent. Maar als gondels niet helemaal je ding zijn, zijn er ook genoeg wat meer moderne bootjes waar je ook mee door Venetië kan varen, zoals een taxi op water. 

VITAMINE V
TIJD VOOR JEZELF
NIEUWE ENERGIE