Groepsreizen India

Groepsreizen India voor vrouwen

Groepsreizen voor vrouwen India


Op acht uur vliegafstand ligt het prachtige India. Dit enorme land met z´n gigantische inwoneraantal barst van de levendigheid. Het land is een ideale bestemming als je op zoek bent naar een culturele groepsvakantie. Reis wel veilig! Bepaalde reisvaccinaties kunnen verlicht of aan te raden zijn.  Hierbij kun je denken aan gele koorts vaccinaties, DTP vaccinatie, Hepatitis A vaccinatie en buiktyfus vaccinatie. Kijk voor een overzicht van alle aanbevolen vaccinaties voor India op inentingen voor India. Voor de inentingen voor andere landen kijk je op het vaccinatie landenoverzicht. Ook komt malaria voor in India. De kans is groot dat je dient te beschikken over een negatieve coronatest verklaring om in India op vakantie te kunnen gaan. Je kunt een dergelijke verklaring op diverse locaties door heel Nederland aanvragen , bijvoorbeeld op PCR test Den Haag met reisverklaring. Ook is het mogelijk om je op locatie te laten testen via coronatesten op jouw eigen locatie.

New Delhi
De hoofdstad van India is New Delhi, het is een grote stad die derde op de ranglijst staat van meeste inwoners ter wereld. Echter is New Delhi wel een vrij jonge stad, het werd pas in 1912 gesticht en is in 1927 pas een officiële stad geworden en werd in 1931 de hoofdstad. 

Een van de vele bijzonderheden die New Delhi heeft is de Jama Masjid. Dit is de grootste moskee van India die op het moment nog gebruikt wordt. De architectuur is niet heel bijzonder, maar het gebruik van rode zandsteen en marmer maakt het toch een mooi gebouw.

Een ander heel bijzonder gebouw is de Swaminarayan Akshardham. Je zou in eerste instantie niet zeggen maar dit gebouw komt uit 2005. Kunstenaars hebben gebruik gemaakt van traditionele technieken gebruikt bij het bouwen, wat het traditionele gevoel geeft. 

Taj Mahal
Het bekendste gebouw van India is de Taj Mahal. Het is een wit marmeren mausoleum in de stad Agra. Het is een grafmonument wat is gebouwd tussen 1632 en 1648 in opdracht van Shah Jahan, de vijfde heerser van het Mogolrijk. Hij liet dit bouwen als rustplaats voor zijn overleden vrouw, na zijn eigen dood werden zijn resten hier ook begraven. Door de Mogoldynastie gewoonte om grafmonumenten bij symmetrische tuinen te bouwen, staat de Taj Mahal bij een tuin. Echter staat de Taj Mahal niet in het midden van de tuin zoals gebruikelijk maar, op een platform aan de oever van de rivier Yamuna. 

Mathura
In de buurt van Agra ligt Mathura, het is een stuk minder toeristisch maar daardoor beleef je wel meer authentiek India. Het is een van de zeven steden die als heilig wordt gezien binnen het Hindoeïsme. Ze geloven ook dat het de geboorteplaats is van de god Krishna.  Hierdoor zijn er een indrukwekkende tempels te vinden in Mathura. 

Jaipur
Als je van roze houdt moet je zeker hier zijn, want deze stad staat ook bekend als de roze stad. Door het jaar heen zijn er drie grote festivals in Jaipur. Zo is er op 14 januari het Makar Sankranti. Het is een Hindoeïstische festival, dat men voornamelijk op straat viert. Overal worden dan kleurrijke vliegers opgelaten. Ook gelooft men dat als je op de dag van het festival sterft, dat je dan een wordt met god. Dan heb je het Gangaur festival. Wanneer dit gevierd wordt verandert ook jaar, wel valt het altijd tussen maart en april. Bij dit festival bidden jonge meisjes en pas getrouwde vrouwen voor hun man of geliefden, ook brengen ze offers aan de godin Parvati. Als laatste heb je het olifantenfestival. Deze valt samen met het Holi-feest, wat begint tijdens de eerste volle maan in de maand van Phagun en gaat door tot de eerste dinsdag daarna. 

VITAMINE V
TIJD VOOR JEZELF
NIEUWE ENERGIE