Groepsreizen België

België is het ideale land voor zowel een weekendje weg als een wat langere vakantie. Voordat je naar België gaat moet je wel rekening houden met dat België in tweeën is gesplitst. In het noorden ligt Vlaanderen het gedeelte van België wat Nederlands spreekt en in het zuiden ligt Wallonië het Franse gedeelte. Ondanks dat deze twee stukken samen België uitmaken, zijn ze erg verschillend van elkaar. Voor een single vakantie op maximaal een paar uurtjes rijden kijk je op single vakantie België of op een single weekenden in België. Wil je als alleenstaande moeder op vakantie met de kids in Duitsland? Kijk dan op eenoudervakanties in België. En wat is er ontspannender dan een single kerstvakantie in Gent, Antwerpen of Brugge? De kans is groot dat je dient te beschikken over een negatieve coronatest verklaring om in België op vakantie te kunnen gaan. Je kunt een dergelijke verklaring op diverse locaties door heel Nederland aanvragen , bijvoorbeeld op PCR test Breda met reisverklaring. Ook is het mogelijk om je op locatie te laten testen via coronatesten op jouw eigen locatie.

Gent

Een oude en mooie stad in Vlaanderen. Die sowieso zorgt voor een bijzondere ervaring.Een tour op het water zorgt voor een heel nieuw perspectief op de stad. Het zorgt ervoor dat je plekken kan zien die gewoon weg niet op de voet te zien zijn. Zelf een bootje huren is niet handig, dus gelukkig zijn er meer dan genoeg gidsen op water. Je gaat samen met een groepje het water op terwijl de gids je rondleidt door de stad. Deze gidsen zijn in meerdere talen beschikbaar. De graffiti straat is erg bijzonder omdat, iedereen er mag spuiten. Hierdoor is de straat een spectaculair kleurenspektakel, met veel verschillende en diverse werken. Het ene stuk muur zou zo het museum in kunnen en het andere alles behalve. Maar dat is juist de kracht van de straat, overal waar je kijkt zie je iets heel anders. Ook spuit men over elkaars werk heen, wat in eerste instantie misschien als een iets slechts klinkt, maar dat is het juist niet. Dit zorgt ervoor dat de straat constant aan het veranderen is. Als je bijvoorbeeld een jaar later nog een keer naar de straat gaat loop je heel ergens anders in. Doordat Gent een eeuwenoude stad is, zijn er een aantal kastelen te bezichtigen, zoals kasteel Gravensteen. 

Brugge

Een stad in West-Vlaanderen, die bekend staat voor zijn schoonheid. Het heeft een overvloed aan oude gebouwen en in combinatie met kanalen heeft de stad een sprookjesachtig gevoel. Ofwel Brugge is een stad die je een keer moet bezoeken.  Het centrum van Brugge is een van de mooiste gedeeltes van de stad en is ook opgenomen in de werelderfgoedlijst. Als je op het plein staat zie je overal mooie oude gebouwen en een schitterende kerk. Aan de rand van dit plein zijn heel veel cafés waar je lekker kan uitrusten en heerlijk kunt eten.  Het chocolademuseum in Brugge is misschien wat onverwacht, maar zeker de moeite waard en helemaal als je van gratis van chocolade houdt. In dit museum leer je alles over de geschiedenis van chocola en cacao en nog veel meer. Ook staan er door het hele museum kleine apparaatjes waar chocola in zit, waar je zeker van zal genieten. Aan het einde van het museum kan je in een keuken kijken waar chocola kunstwerken worden gemaakt. 

Brussel

In Wallonië ligt de hoofdstad van België het prachtige Brussel. Ook hier is van alles en nog wat te beleven. Zowel Brussels als Belgisch beroemdste toeristenattractie: Manneken Pis. Als je in Brussel bent moet je dit iconische beeld gezien hebben.  De grote Markt is een prachtige plaats vol met geschiedenis. Overal waar je kijkt zijn er prachtige gebouwen, die zorgen voor de de meest mooie foto’s. Rond de grote zijn allemaal gezellige cafeetjes, waar je lekker even kan uitrusten